وایت اسپریت چیست؟ قیمت حلال 402 چقدر است و چه کاربردهایی دارد ؟ یکی از محبوب ترین حلال ها، وایت اسپریت است. این حلال به دلیل خواص متنوع، کیفیت بالا و کاربرد گسترده، از برگزیده ترین حلال های به دست آمده از نفت می باشد. وایت اسپریت به طور کلی در صنعت رنگ به عنوان حلال کاربرد دارد و ترکیبی از پارافین ها، سیکلو پارافین ها و هیدروکربن های معطر است. چنانچه مشتاق هستید درباره ی وایت اسپریت بدانید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید، تا به بررسی این حلال و انواع و کاربردهای آن بپردازیم.
بیشتر بخوانید : خرید زایلین و استفاده از آن توسط نقاشان
وایت اسپریت چیست و چه انواعی دارد؟
ممکن است وایت اسپریت را با نام های دیگری همچون حلال استودارد (Stoddard solvent )، نیز بشناسید. این حلال آلی رایج، یک مایع شفاف مشتق از پارافین جامد است، که به عنوان حلال استخراج، تمیز کننده، چربی زدایی قطعات ماشین آلات و ابزارها، رنگ ها، جوهر های چاپ، لاک ها، محصولات آسفالت و نگهدارنده چوب، مورد استفاده قرار می گیرد. در اروپا بیش از ۶۰ درصد از مصرف وایت اسپریت در صنعت رنگ و لاک می باشد.
جالب است بدانید این ماده علاوه بر این که در صنعت پرکاربردترین حلال نفتی است، در استفاده های خانگی به عنوان یک پاک کننده درجه یک نیز، مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل اینکه وایت اسپریت و تینر رنگ هر دو حلالی برای رقیق کردن رنگ و مبتنی بر نفت هستند، بعضی از مردم به اشتباه آنها را به جای یکدیگر استفاده می کنند.
اما خوب است بدانید که وایت اسپریت تصفیه شده بهتر از تینر رنگ می باشد و همین موضوع باعث شده تا این ماده بوی کمتر، کارایی بیشتر و عوارض بیشتری را دارا باشد. وایت اسپریت به نام نفت بی بو نیز معروف می باشد.وایت اسپریت دارای ۴ نوع است، که در ادامه به تفصیل به آنها می پردازیم.
وایت اسپریت نوع 0 (با عطر بالا)
وایت اسپریت با آروماتیک بالا یک ترکیب پیچیده است، که ترکیبی از هیدروکربن های به دست آمده از فرآیند تقطیر نفت سفید می باشد. نقطه جوش این نوع از وایت اسپریت، بین ۱۴۰ تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد است.
وایت اسپریت نوع 1 ( هیدرو سولفوراسیون)
این نوع از وایت اسپریت از فرآیند سولفور زدایی کاتالیزوری نوع صفر این ماده به دست می آید و نقطه جوشی مابین ۹۰ تا ۲۳۰ درجه سانتیگراد دارد.
وایت اسپریت نوع 2 ( کم عطر)
وایت اسپریت با آروماتیک پایین، ترکیب پیچیده ای از هیدروکربن های به دست آمده از فرآیندهای پالایشگاهی می باشد. نقطه جوش وایت اسپریت نوع ۲، در محدوده ۹۰ تا ۲۳۰ درجه سانتیگراد است.
وایت اسپریت نوع 3 (بدون بو)
نوع چهارم این حلال نفتی، ترکیب پیچیده ای از هیدروکربن ها است، که از پالایش بخشی از نفت با هیدروژن در حضور کاتالیزگر به دست می آید. نقطه جوش وایت اسپریت بدون بو، تقریباً بین ۶۵ تا ۲۳۰ درجه سانتیگراد است.
درجات متفاوت وایت اسپریت
علاوه بر این ۴ نوع، وایت اسپریت دارای ۳ درجه متفاوت است، که هر درجه با شرایط تقطیر و نفت خام مورد استفاده مشخص می شود و نماد نقطه اشتعال این ماده است.
فلاش کم
وایت اسپریت در این درجه در محدوده ۲۱ تا ۳۰ درجه سانتیگراد مشتعل می شود.
فلاش معمولی
این حلال در فلاش معمولی بین ۳۱ تا ۵۴ درجه سانتی گراد قابلیت اشتعال دارد.
فلاش زیاد
در این درجه، نقطه اشتعال وایت اسپریت بیش از ۵۴ درجه سانتی گراد است.
کاربرد وایت اسپریت ( حلال 402، 404، 406 )
همانطور که پیشتر ذکر شد، کاربرد اصلی وایت اسپریت یا حلال ۴۰۲، ۴۰۴و ۴۰۶ به عنوان حلال در تینرها و لاک ها می باشد. این ماده برای خشک کردن رنگ و چاپ پارچه استفاده می شود و از سطوح فلزی به خوبی چربی زدایی می کند. این ماده در واکس کفش و مبلمان منزل کاربرد دارد.
وایت اسپریت در حذف گاز اسیدی در تصفیه گاز نیز موثر است. این محصول در موارد بسیاری از جمله محصولات نگهدارنده چوب، دافع حشرات، تمیز کردن ماشین ها، محصولات کنترل آفات، پاک کننده چربی و اسکرین پرینتینگ ها مورد استفاده واقع می شود.
کاربردهای متنوعی که در بالا برای این ماده ذکر شدند، به دلیل خورنده نبودن این ماده، سازگاری با محیط زیست، مقرون به صرفه بودن و پایداری شیمیایی آن هستند.برای اطلاع کامل از حلال 402 و یا خرید آن می توانید به صفحه ی مربوطه این حلال مراجعه کنید.
ایمنی وایت اسپریت
این ماده به شدت قابلیت اشتعال می باشد و تنفس بخارات آن می تواند موجب سرگیجه، سردرد، ناراحتی معده، تنگی نفس، تحریک گلو و ریه ها و همچنین تحریک بینی شود. نوشیدن این ماده به مقدار کم، باعث ناراحتی معده و درد شکم می شود. اما در موارد شدید، ممکن است این ماده نفتی به بدن جذب شده و باعث مشکلات قلبی و حتی کما شود.
تماس پوست با وایت اسپریت، باعث تحریک، خشکی، ترک پوست، قرمزی، تاول و سوختگی می شود. تحقیقاتی درباره تاثیرات منفی آن بر مادران باردار و جنین با استعمال این ماده وجود ندارد. توجه داشته باشید که هنگام استفاده از این ماده، تمامی پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و در صورت تماس با این حلال، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
قیمت و خرید حلال ۴۰۲
در این مطلب به خوبی متوجه شدید که وایت اسپریت چیست و موارد مصرف آن چه می باشند. متاسفانه بعضی از فروشندگان، برای سود خود، از مواد اولیه نامرغوب استفاده می کنند و باعث نوسانات در قیمت وایت اسپریت و دیگر محصولات می شوند. بازرگانی شیمی فرنو با سال ها سابقه موفق و دارا بودن مشاورین مجرب و قابل اتکا، محصولات شیمیایی بسیار با کیفیتی را با قیمتی مناسب، به مشتریان خود ارائه می کند.
نتیجه گیری
در این مقاله شما عزیزان متوجه شدید وایت اسپریت مایع شفاف مشتق پارافین است که به عنوان تمیز کننده، چربی زدایی قطعات ماشین آلات و ابزارها، رنگ ها، جوهر های چاپ، لاک ها و … از آن استفاده می شود. از ترکیبات وایت اسپریت حلال 402 را می توان نام برد که این حلال از پرکاربردترین حلال ها در صنعت می باشد.امیداوریم از خواندن این مقاله اطلاعات لازم را کسب کرده باشید.
سوالات متداول
- موارد استفاده از وایت اسپریت در مصارف خانگی چیست؟
در استفاده های خانگی به عنوان یک پاک کننده درجه یک استفاده می شود.
- کاربرد حلال 402 چیست؟
این ماده برای خشک کردن رنگ و چاپ پارچه استفاده می شود و از سطوح فلزی به خوبی چربی زدایی می کند. این ماده در واکس کفش و مبلمان منزل کاربرد دارد.
منبع : gov.uk
بازرگانی شیمی فرنو
6 پاسخ
حالا 402 واقعا یکی از بهتریناست
کاربر گرامی حلال 402 یکی از پرفروش ترین حلال ها می باشد و کاربردهای بسیاری در صنعت دارد.
قیمت حلال ۴۰۲ ممکنه بفرمایید
سلام دوست عزیز برای اطلاع از حلال 402 به صفحه ی اصلی آن مراجعه کنید.
عالی بود ممنون لطفا درباره کاربرد وایت اسپریت در نقاشی هم مطلب بزارید.
سپاس بابت نظرتون دوست عزیز .
حتما” در مقاله ای جدید این موضوع را برایتان به طور کامل توضیح می دهیم.