خرید کلیه محصولات بصورت تکی و عمده

آشنایی کامل با مواد شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب

آب تصفیه شده با مواد اولیه تصفیه آب
فهرست مطالب

مواد شیمیایی تصفیه آب را می‌توان یکی از ضروری و حیاتی ترین مواد برای زندگی بشر دانست؛  تامین آب آشامیدنی سالم همواره مشکل جهانی برای تمامی کشورها می باشد که آن را فقط می‌توان از طریق علم شیمی حل کرد.چرا که این علم مواد شیمیایی مختلفی را برای تصفیه آب تولید کرده‌ اند که دسترسی به آب آشامیدنی را برای همه کشورها راحت می کند. و خصوصا در کشور های کم آبی مانند کشور عزیزمان باید از تمامی منابع موجود بیشترین بهره را برد و با استفاده از مواد شیمیایی تصفیه آب آنها را قابل آشامیدن و مصرف کرد.

در این مقاله می خواهیم درباره ی تمامی موارد تصفیه ی آب و دو ماده ی شمیایی مهم متیلن فسفونات اسیدی و متیلن فسفونات قلیایی صحبت کنیم .همراه ما بمانید.

بیشتر بخوانید : خرید زایلین برای تولید نفت

 

سه لیوان که کم کم بواسطه مواد شیمیایی تصفیه آب تمیز شده‌اند

کاربرد مواد شیمیایی تصفیه آب

در زمان های قبل تر که صنعتی به نام تصفیه آب وجود نداشت و مردم به ناچار برای تامین آب آشامیدنی و یا شستشو از آب ‌های سطحی و زیرزمینی استفاده می‌کردند بیماری هایی مانند وبا، حصبه و… در انسان ها ایجاد شد.

درست است که در آن زمان مردم اغلب با جوشاندن آب عوامل بیماری زا را حذف می کردند اما این عمل کافی نبود. با مرور زمان و پیشرفت علم و صنعت که باعث شد آب ها هر روز آلوده تر از روز قبل شوند دیگر روش های قدیمی برای تصفیه آب کارساز نبود.

با شناسایی عوامل مخرب موجود در آب مواد و سیستم هایی برای تصفیه آب به کار گرفته شده اند تا سلامتی انسان ها را حفظ نمایند. قطعاً فرایند تصفیه آب با توجه به موارد مصرف آن متفاوت است و هر فرایندی مواد و تجهیزات مورد نیاز خود را دارد.

تصفیه کردن آب بدون مواد شیمیایی تصفیه آب و به روش سنتی

تاریخچه تصفیه کردن آب

قبل از اینکه مواد شیمیایی تصفیه آب تولید گردند انسان های اولیه و نیاکان ما همواره به دنبال راه هایی برای تسویه کردن این مایه حیات بوده ‌اند. همه ما می‌دانیم که یک تمدن برای شکل گیری نیاز به یک منبع برای آب دارد اما در گذشته تعریف درستی از کیفیت آب وجود نداشت.

با این وجود در منابع تاریخی آمده انسان ها از گذشته همواره به دنبال تصفیه آب و زدودن ذرات معلق در آن بوده اند. مدت زمان زیادی طول کشید تا نیاکان ما متوجه شدند که فقط داشتن حواس بویایی، بینایی، چشایی نمی‌تواند ملاکی برای تشخیص کیفیت آب باشد بلکه آب باید سلامت انسان را نیز تامین نماید.

در ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بود که یونانیان باستان توانستند از زغال و چوب برای فیلتر کردن آب به منظور تمیز کردن آن بهره ببرند. البته که آنها روش های دیگری مانند قرار دادن آب در معرض نور آفتاب، جوشاندن آن و گذاشتن قطعات فلز داغ در درون آب قبل از نوشیدن آن را نیز امتحان کردند. در مصر نیز مردمان در ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد از آلوم برای ته نشین کردن ذرات معلق در آب و تصفیه آن بهره می‌بردند.

مراحل 3 بعدی انجام تصفیه آب

مراحل تصفیه سازی آب با مواد شیمیایی تصفیه آب

برای استفاده از یک آب سالم نکته فقط در رابطه با بهره بردن از مواد شیمیایی تصفیه آب نیست بلکه مراحل تصفیه کردن آب نیز بسیار مهم است:

  1. آبگیر: آب های سطحی و زیرزمینی بعد از ورود به تصفیه خانه در این آبگیر های مخصوص ذخیره می شوند. وظیفه آبگیرها به وجود آوردن یک محیط بدون تلاطم و حرکت است تا مواد معلق در آب ته نشین شوند.
  2. تصفیه فیزیکی با آشغالگیر: از آنجایی که آب‌ های سطحی و زیرزمینی در حین عبور از مسیر های مختلف بسیاری از تکه ‌های مواد جامعد مانند چوب و پارچه، شاخه درختان و مواد پلاستیکی را با خود حمل می نماید باید از دستگاه‌ هایی مانند آشغال گیر استفاده کرد تا از عبور این مواد به مرحله بعدی جلوگیری کرد.
  3. تصفیه شیمیایی: استفاده از مواد شیمیایی تصفیه آب در این مرحله صورت می گیرد این مواد باعث جلوگیری از هرگونه رشد جلبک و یا سایر گیاهان آبزی در آب می گردند.
  4. ته نشینی مقدماتی: یک سری ذرات ریز و معلق در آب وجود دارد که باعث تیره شدن آن می شود پس باید با استفاده از ترفند هایی آنها را حذف کرد. از بالا بردن درجه حرارت آب برای افزایش سرعت ته نشینی مواد جامد معمولا استفاده می‌کنند.
  5. توری های صنعتی: این تورها به شکل استوانه و مدور می باشند که به دلیل سوراخ های بسیار ریزی که در روی آنها وجود دارد حجم بالایی از مواد جامد و ذرات معلق را از درون آب حذف می کنند.
  6. هوادهی: از مهمترین مراحل موجود در تصفیه خانه ها این مرحله می باشد که می تواند حجم بسیار بالایی از گازهایی که در آب موجود است را خارج کرده و باعث بهبود در طعم و بوی آب شود.
  7. انعقاد و لخته سازی: در این مرحله از مواد شیمیایی تصفیه آب و پلیمری استفاده می کنند. برخی از یون‌ های موجود در آب باعث کدر شدن آن می شوند که بهتر است برای جلوگیری از هرگونه وجود مشکل در آب مصرفی از موادی مانند پلی الکترولیت و سیلیس فعال بهره برد تا این یون های موجود در آن را از بین ببرند.
  8. سختی گیری: چالش بسیار بزرگی در تصفیه آب وجود دارد که آن هم بالا بودن مقدار کلسیم و منیزیم در آب است که باعث افزایش درجه سختی آن می شود با استفاده از دستگاه سختی گیر می توان این مشکل را از بین برد.
  9. گندزدایی: آخرین مرحله در تصفیه خانه گندزدایی می‌باشد که با استفاده از مواد شیمیایی مانند کلر و اوزون صورت می گیرد. همینطور در این مرحله PH آب بسیار اهمیت دارد چرا که باید در حالت خنثی باشد.

مراحل تصفیه آب

 

خاصیت ضد عفونی کننده مواد شیمیایی تصفیه آب

در آخرین مرحله تصفیه آب که مرحله گندزدایی پساب ها می‌باشد که باید از مواد شیمیایی برای از بین بردن باکتری ها و میکروارگانیسم ها استفاده کنیم این کار باعث جلوگیری از هرگونه بروز بیماری در افراد می‌شود. مرحله مورد نظر در تصفیه کردن آب استخر و آب آشامیدنی اهمیت بسیار زیادی دارد.

تجهیزات و ماشین آلات صنعتی و مکانیکی هیچ نقشی در این مرحله ندارند و تولید کنندگان این صنعت تنها می‌توانند با استفاده از مواد شیمیایی این فرایند را انجام دهند برای آنکه اقدام به خرید مواد شیمیایی مربوطه بپردازید در ابتدا بهتر است نوع آلاینده موجود در آب را بررسی کرده و سپس یک ماده شیمیایی را انتخاب کنید که قدرت از بین بردن ذرات معلق را به بهترین شکل ممکن داشته باشد.

 

تصفیه آب برای مصرف خوراکی

اگر بخواهیم تعریفی از مواد شیمیایی تصفیه آب ارائه دهیم باید در ابتدا یک مقدمه در رابطه با مصارفی که از آب صورت می گیرد ارائه دهیم. از آنجایی که فعالیت ‌های صنعتی و نیاز های انسان همواره در حال رشد می باشد تقاضا برای آب سالم و شیرینی رو به افزایش بوده. البته که گسترش شهرنشینی و توسعه اقتصادی نیز باعث می گردد تا عرضه آب فعلی نتواند نیاز های روزافزون ما را برآورده کند.

به همین دلیل است که صنایع شیمیایی دست به کار شده و از روش های نوآورانه برای تصفیه آب استفاده می کنند. با استفاده از این روش ها است که می‌توان آب را برای استفاده هایی مانند نوشیدن، پخت و پز، آبیاری و مصارف صنعتی آماده کرد. برای تصفیه آب می توانیم از روش های مختلفی استفاده نماییم که در طی این فرآیند ها موادی مانند ویروس ‌ها، قارچ‌ ها و باکتری ‌ها، جلبک ها و جامدات معلق نیز حذف می شوند. البته تمامی روش هایی که برای تصفیه آب صورت می گیرد به دو روش فیزیکی و شیمیایی انجام می پذیرد در روش شیمیایی از مواد شیمیایی تصفیه آب استفاده می‌کنند.

تصفیه کردن آب برای مصارف کشاورزی

کاربرد مواد شیمیایی تصفیه آب در مصارف کشاورزی

در بعضی از مناطق به دلیل وجود داشتن آب های شور برداشت محصولات امکان پذیر نیست به همین دلیل است که تصفیه آب در این مناطق از اهمیت خاصی برخوردار است. به علاوه در مناطقی نیز کشاورزان برای تامین آب مورد نیاز مشغول به حفر چاه می شوند که این روش هم باعث از بین رفتن تمامی آب های زیرزمینی خواهد شد.

از طرف دیگر هم برخی از این آب ها غیر قابل استفاده برای آبیاری محصولات هستند. بسیاری از کشاورزان برای داشتن درآمد خود از طریق کشت و برداشت محصولات کشاورزی تصمیم به خرید دستگاه آب شیرین کن کشاورزی می گیرند.

اما از آنجایی که قیمت این دستگاه به دلیل تقاضای بالای آن روز به روز در حال افزایش است پس یک روش خوب برای تصفیه آب به منظور استفاده از آب برای آبیاری زمین های کشاورزی نمی باشد به همین دلیل بیشتر کارشناسان استفاده از مواد شیمیایی را برای تولید آب مورد نیاز کشاورزان توصیه می نمایند.

محلول های شیمیایی که مواد شیمیایی تصفیه آب محسوب میشوند

مهمترین مواد شیمیایی تصفیه آب

برای آنکه آب را تصفیه نمایند و آلاینده های موجود در آب را حذف کنند معمولاً طی مراحل متعددی که شامل تصفیه فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی می باشد اقدام می کنند و از تجهیزات مختلفی در هر یک از مراحل نام برده بهره می برند.

تمامی این مراحل و موادی که در هریک از آنها برای تصفیه آب مورد استفاده قرار می گیرند باعث افزایش کیفیت آب خروجی خواهند شد. در مرحله تصفیه شیمیایی همان گونه که از نام آن پیدا است از مواد خاصی که وظیفه آنها ته نشین کردن ذرات کلوئیدی معلق می باشد بهره می برند.

البته که این مواد برای گندزدایی، کاهش یون فلزات سنگین، جلوگیری از رسوب نیز کارایی دارند. مهمترین مواد شیمیایی تصفیه آب متیلن فسفونات اسیدی و متین فسفونات قلیایی است که در ادامه شما را با نحوه استفاده از آنها آشنا خواهیم کرد.

پودر متیلن فسفونات که در تصفیه آب بکار میرود

نحوه استفاده از متیلن فسفونات اسیدی

به طور کل از فولیک اسید ها به عنوان نمک و یکی از مواد شیمیایی تصفیه آب استفاده می کنند که یک نوع مواد جامد غیر فرار بوده و در حلال های عالی به سختی حل می شود اما در آب و الکل به راحتی حل می شوند. از مهمترین ترکیبات تجاری می باشد که به عنوان یک تنظیم کننده برای رشد گیاهان و یک داروی محبوب برای درمان پوکی استخوان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

این مواد از تشکیل شدن هرگونه رسوب جلوگیری می کنند و در شرایط بسیار سخت نیز پایدار هستند بنا به همین دلیل است که از آنها در مقیاس های صنعتی برای دستگاه های خنک کننده آب و سیستم های آب شیرین کن بهره می برند.

این ماده برای اولین بار توسط نیومن وتیت در سال ۱۹۸۰ در خاک های طبیعی کشف شد که می تواند تحت شرایط مختلفی تولید گردد. مثلاً فسفونیک اسید در شرایط مانیخ الکلی شده و فسفونات آمینو متیله شده حاصل می گردد که از آن به عنوان کمپلکس استفاده می کنند همچنین این مواد با استفاده از واکنش مایکل آربوزف نیز تولید می گردد.

متیلن فسفونات مورد استفاده از صنایع تصفیه آب

نحوه استفاده از متیل فسفونات قلیایی

یکی از مواد شیمیایی تصفیه آب نمک هفت سدیمی یا همان متیلن فسفنات قلیایی دارای PH خنثی بوده که به علت انحلال کم در محلول های آبی غلیظ تمایل به متبلور شدن و قرار گرفتن در فرم نمکی دارد.

به همین دلیل است که یکی از ترکیبات پر کاربرد در صنایع مختلف است که نیاز به ماده با PH خنثی دارند. یک ماده اولیه بی خطر و با کاربرد آسان می باشد که به فرم نمکی آن را عرضه می نماید. در صنایع نیروگاهی، شیمیایی و متالوژی  به طور گسترده ‌ای از این ماده بهره می‌برند. البته این نمک هم به صورت خنثی و هم به صورت نیمه خنثی در بازار به فروش می رسد و به صورت یک ماده شفاف کهربایی دیده می شود.

در مواد شوینده، دیگ های بخار و بهسازی آب به عنوان یک ماده افزودنی کاربرد دارد. این نمک ها در واقع جامدات غیر فراری هستند که در حلال های آلی به سختی حل می‌شوند اما در الکل و آب به راحتی حل می گردند. این ترکیب دارای اتم های نیتروژن بوده که باعث ایجاد خاصیت کیلیت کنندگی برای آن می شود. برای از بین بردن رسوبات باریوم، سولفات، کلسیم، کربنات، منیزیم و سولفات در سیستم های آبی صنعتی و خانگی استفاده فراوانی دارد.

قیمت و خرید متیلن فسفونات قلیایی

کیفیت آب های شور و پساب ها بسیار پایین است برای آنکه این آب ها دارای کیفیت بالایی برای آشامیدن و شستشو شوند باید از انواع روش های تصفیه آب بهره برد اما بهترین روش استفاده از مواد شیمیایی تصفیه آب می ‌باشد که هم دارای هزینه پایین تری می باشد و هم ضرر کمتری برای سلامت انسان ها ایجاد می کند.

معضل جهانی آب موضوعی می باشد که نه تنها کشور ما ایران بلکه تمامی کشورهای دنیا را نیز تهدید می نماید. همچنین استفاده از متیل فسفونات قلیایی می‌تواند به صورت همزمان چندین خاصیت برای سیستم‌ های صنعتی را به وجود آورد این نمک خاصیت ضد رسوب گذاری دارد به این صورت که در آب حل شده و یون های فلزی محلول در آن مانند آلومینیوم، روی و آهن را کیلیت کرده و یک کمپلکس پایدار را تشکیل خواهد داد که باعث جلوگیری از رسوب گذاری می شود.

ما مفتخر هستیم که این نمک را با بهترین کیفیت و قیمت پایین تر برای تصفیه کردن آب و تولید آب آشامیدنی با کیفیت بالا به شما ارائه دهیم، جهت خرید و سفارش بر روی عکس زیر کلیک کنید.

قیمت و خرید متیلن فسفونات اسیدی

هر یک از مواد شیمیایی که در صنعت تصفیه آب مورد استفاده قرار می‌گیرد دارای قیمت های متفاوتی می باشد. البته عوامل مختلفی در این قیمت اثرگذار هستند عواملی مانند: نوع ماده، درجه خلوص، وارداتی و داخلی بودن ماده، برند تولید کننده و… بر روی قیمت گذاری مواد شیمیایی اثر دارند. برای استعلام از قیمت این مواد می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

موادی که برای تصفیه آب مورد استفاده قرار می گیرند دارای ویژگی های متفاوتی می باشند که تمامی آنها بر قدرت و کارایی آنها در این صنعت اثرگذار است. پس شما باید با توجه به آلاینده ‌های موجود در آبی که می‌خواهید آن را تصفیه نمایید و شرایط محیطی که در اختیار دارید یک ماده مناسب خریداری نمایید.

تولید کنندگان و کارآفرینان محترم می توانند مواد شیمیایی تصفیه آب را از جمله متیل فسفونات اسیدی با کیفیت بالا از ما خریداری نمایند، جهت سفارش و خرید بر روی عکس زیر کلیک نمایید.

پودر متیلن فسفونات اسیدی در درون لام

نتیجه

آب مایع حیات است و بیشترین سهم آبی که در اختیار داریم نیازمند تصفیه و میکروب زدایی است. و شرکت های مختلفی برای تصفیه آن به دنبال مواد شیمیایی تصفیه آب هستند که بتوانند تا جای ممکن نیاز صنایع مختلف و مردم را برای تأمین آب با استفاده از آن برطرف کنند.

بازرگانی شیمی فرنو عرضه کننده مواد شیمیایی تصفیه آب آماده عرضه انواع مواد اولیه شیمیایی برای صنایع تصفیه آب و سایر صنایع است تا نیاز بازار برای مواد اولیه شیمیایی را برطرف کند.

 منابع: worldofchemicals , ozhen

شیمی فرنو

سوالات متداول

  • آیا اسید سولفوریک در تصفیه آب تأثیر دارد؟

خیر، اسید سولفوریک به تنهایی نمی‌تواند باعث تصفیه شدن آب شود و برای تصفیه آب باید مواد شیمیایی دیگری نیز استفاده کرد.

  • مواد شیمیایی تصفیه آب صنعتی و خانگی با هم تفاوت دارند؟

بله، قطعا مواد شیمیایی که برای مصارف خانگی استفاده می‌شوند گندزدایی بیشتری شده اند و به آنها املاحی مانند فلوراید و کلسیم اضافه شده است.

6 پاسخ

  1. سلام،متیلن فسفونات اسیدی رو از کجا می تونیم تهیه کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *